Half the world is living here.....
Door: Ward en Roy
Blijf op de hoogte en volg Ward
15 Oktober 2005 | India, Calcutta
Eindelijk is het ons dan toch gelukt om India te bereiken!!! We hadden namelijk een visum...:)
Na een erg prettige vlucht van slechts 9 uur kwamen we aan op Calcutta airport. Voor degene die hier nog nooit geweest zijn....het lijkt op een Duits Treinstation uit de tweede wereldoorlog! Na onze tassen te hebben bemachtigd (we konden kiezen uit 200 verschillende) en geld gewisseld te hebben (duurde slechts een uur), stapten we in de prepaid taxi naar Calcutta. Het was 6 uur 's ochtends en we hadden de nacht doorgedraaid op ons horloge of zoiets....
Op de weg naar Calcutta Centrum vielen ons een paar dingen op waar we de afgelopen 2 dagen ook van hebben mogen genieten. Hieronder volgen de belangrijkste zaken:
1. Hoeveel mensen wonen hier in Boedha'snaam?? Voor de leken onder ons: slecht 15,5 miljoen.
2. We hebben vrijwel al deze mensen al gezien!
3. Omdat de helft hier gewoon op straat leeft, poept, eet en slaapt...(oppassen voor struikelpartijen wanneer het donker is!). Je moet ze dus allemaal aan het lachen maken
4. Er hangt hier een zeer aangename geur van lentebloesem.....GATVER WAT STINKT HET HIER! Overal ligt afval en zooi, zooier en zooist
5. Het verkeer is een uitermate veilige manier van vervoer: Er zijn namelijk geen regels en 2 keer per dag veranderen ze hier van rijrichting...rare mensen die india(nen)!
6. We worden hier behandeld als beroemde persoonlijkheden. Mensen maken foto's van ons en kijken naar ons alsof we van een andere planeet komen. Echt leuk de eerste 5 minuten, maar inmiddels soms een beetje irritant als je stiekem foto's wilt maken.
Nu volgt nog wat algemene informatie, want we hebben het hier echt wel naar onze zin!
We zijn door de taxichauffeur gedropt in een aangenaam hotelletje, waar we een kleine, maar vooral rustige en (soms) koele kamer hebben. Een prima thuisbasis dus.
Daarnaast worden we begeleid door een prive gids die ons door de immense stad loodst. Zijn naam is sanjay en is een computer engineer bij microsoft. Hij hoeft sinds dat hij ons is tegengekomen op straat plotseling nit meer te werken en we zijn zelfs bij hem uitgenodigd om met zijn ouders en broers/zussen/vrienden te gaan eten. Iedereen zal ons wel weer willen zien....het leven is best aangenaam als kermisattractie:)
Gisteren was onze eerste dag en hebben we allereerst onze jetlag vermoord door een paar uurtjes te gaan slapen en daarna zijn we lopend de stad gaan verkennen. Het gebruik van een wegenkaart is niet gebruikelijk hier en dus liepen we steeds verkeerd. Bij het vragen naar de weg met onze kaart begonnen ze ons hard uit te lachen. Plotseling liepen we Sanjay tegen het lijf en hij loodste ons de uren daarna langs een aantal stadsdelen en vertelde daarover. We kwamen onder andere bij de schoonste rivier op aarde...the Hooghly river: Roy stond tot zijn enkels in de modder om een foto te maken, maar ik vraag me nog steeds af of het wel echt alleen modder was??? Mensen wassen zich in de rivier, poepen erin, as van dode mensen wordt er in uitgestrooid etc etc etc etc....Roy heeft zijn schoenen inmiddels schoongespoeld in dezelfde rivier (haha).
Uiteindelijke zijn we (met vieze schoenen) belandt in en sjiek restaurant waar we traditionele bengaalse vis hebben geproefd...ERRUG LEKKER (en nog steeds geen diarree:)) Helaas waren de pepertjes voor Roy te heet....zijn ogen rolde er bijna uit!
Om jullie een indruk te geven van de prijzen hier: Het eten in dat sjieke restaurant kostte ons 20 euro, een taxirit van 1,5 uur kostte ons 6 euro (inclusief fooi), een lunch vanmiddag kostte ons 2,5 euro, een fles water (1 liter) kost 25 eurocent en dit uur internetten kost 60 eurocent....Kun je wat geld overmaken pap???
Vanmorgen kwam Sanjay ons oppikken bij het hotel en nam ons mee naar de botanische tuin met de grootste boom ter wereld (erg groot!!!). Daarna gingen we naar de oude brug waar we 1,5 ton uitlaatgassen hebben ingeademd. Aan het begin van deze brug lag de flowermarket, waar we een "PAAR" mensen en een "PAAR" bloemen hebben gezien. Daarna zijn we nog zelfstandig het victoria memorial gaan bekijken, het planetarium bezocht (voorstelling in het bengaals, dus we snapten er geen bal van, maar het was lekker air-conditioned en lekkere stoelen.)
Als laatste hebben we nog de st. Paul's cathedral bezocht en een stuk gewandeld.
Hoe gaat onze reis er verder uitzien: We gaan morgen verder site-seeeeen en morgenavond traditioneel indiaaaaas eten bij Sanjay. Maandagavond vertrekken we per trein naar Varenasi, een reis van ongeveer 13 uur...als alles goed gaat. Maar voordat alles gaan we eerst lekker een biertje drinken vanavond, want dat kennen ze hier ook (ze hebben hier zelfs bacardi:))
Nou vriendjes, vriendinnetjes en familie....dit was alles voor deze keer!
Groetjes kusjes Roy en Ward alias dumb and dumber (volgens de homo-steward in het vliegtuig...yes: we kregen zijn emailadres!!!).
Jullie reacties lezen we de volgende keer!
Ps1: WE LEVEN NOG MAMMIES!!
Ps2: Het geld is nog niet op pappies!!
ps3: Kippen worden hier op straat geslacht...sorry isis!
ps4: Konijnen hebben we helaas nog niet gezien
ps5: Er valt hier werkelijk NIETS te blaffen...of je moet het doen naar alle zwerfhonden / zwerfkoeien
ps6: Eindelijk DRS bassie??
ps7: Lukt het al een beetje met mijn compu, tim???
15 Oktober 2005 - 12:11
Anouk:
Dag schatjes,
Zo te horen is alles een belevenis op zich :) Maar ben blij dat jullie nu wel eindelijk zijn aangekomen. Geniet er met volle teugen van en ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie foto's en de rest van jullie belevenissen. Hou ons op de hoogte! Kus uit het nog altijd zonnige kikkerlandje -
15 Oktober 2005 - 13:21
Yori:
heey
fijn om te horen dat jullie het naar je zin hebben. Nou vinden jullie mijn kamer zeker niet meer zo'n rotzooi vergeleken met daar he? Wij missen jullie hier heel erg en kunnen al bijna niet w8en tot jullie terug komen. Tot snel en veel kusjes (iets meer voor roy) Yori -
15 Oktober 2005 - 13:52
Mer:
hehe, zijn jullie dan eindelijk geland!!! Ik hoor dat jullie trouwens goed afgezet worden, want jullie betalen echt veel te veel!!!! Ik vroeg me eigenlijk af wanneer jullie van plan waren in dharan aan te komen. enne... jullie gaan toch met de trein/bus ergens de grens over, ik weet namelijk niet of het zo makkelijk is om een visum aan de grens te regelen, het gemakkelijk krijgen van een visum was namelijk als je in kathmandu geland was!!! Maar daar hebben jullie natuurlijk al lang over nagedacht, of jullie gaan een visum in dehli bij het consulaat van nepal halen???? Ik merk het wel en wacht met smart af op jullie komst!!
knuffel vanuit nepal -
15 Oktober 2005 - 15:14
Mammie Van Roy:
hoi boys, fijn eindelijk iets van jullie te horen. Geniet er maar van, we verheugen ons op jullie volgende bericht. Kus mam. -
15 Oktober 2005 - 15:20
Mammie Van Ward:
Goed om te lezen dat jullie VEILIG aangekomen zijn.Maar goed dat ik die troep daar allemaal niet zie want wat zou ik mopperen. Nog heeeel veeeel reis"genot"! -
15 Oktober 2005 - 15:50
Rob K.:
keep up the good spirit boys! how is the weather and how are the girls? -
15 Oktober 2005 - 15:53
Isis:
hey lieverds..
WAT? kippen op straat slachten? ik kom gelijk daarheen om daar es wat aan te doen.. toch niet normaaal!
maar op de stank en rotzooi na klinkt het allemaal erg relaxed! weet je ook eens hoe t is om als beroemdheid te leven! :D
maar waar blijven de foto's?? want ik ben wel heel benieuwd hoe t er daar allemaal uitziet!
k hoop snel weer iets van jullie te horen!!
HELE DIKKE KUS voor mn haantje! en ook een klein kusje voor roy -
15 Oktober 2005 - 17:26
Haantje:
kukelekuuuu -
15 Oktober 2005 - 19:16
Annelies:
COOL...BOYS,wat jullie al allemaal hebben gezien.
Geniet er maar van!!!
Verheug me op de fotos vanwaar jullie uithangen.
Voorzichtig...en let op elkaar!!!dikke knuffel voor jullie twee. -
15 Oktober 2005 - 20:03
Steven:
Mooie verhalen. Komt me allemaal heel bekend voor... Succes met de reis. Drink er nog maar een Kingfisher op! -
16 Oktober 2005 - 00:40
Vriendje Van Ward En Roy:
Hey jongens,
mooi om te horen hoe jullie de culture shock beleven. Hebben jullie al zo'n mooie stip op je voorhoofd? Veel plezier, en geniet er flink van voordat 't harde leven in Mepal-land begint. Groetjes uit de joenajtut steeds -
16 Oktober 2005 - 10:15
Mammie Van Roy:
Jongens, na het lezen van Mer's berichtje kreeg ik een heel raar gevoel van binnen. Willen jullie svp navraag doen hoe het nou met dat visum zit? Ik zal maandagmorgen naar de ambassade in A'dam bellen en vragen wat jullie het beste kunnen doen! kusjes mam. -
16 Oktober 2005 - 11:33
Anous:
Goed bezig jongens!! Het niveau stijgt weer ;) -
16 Oktober 2005 - 19:24
H. Asj:
I expect you Tuesday behind the big big big tree, with the package. You'll be rewarded! -
16 Oktober 2005 - 20:12
Timmie En Janiceke:
Hallo jongens,
goed om te horen dat jullie safe and sound zijn aangekomen! Super dat jullie de Indiase cultuur letterlijk opsnuiven... Wij wachten liever met langskomen tot je in Aruba bent.hihi!! Wel cool dat jullie wat lokale hulp gekregen hebben. We wensen jullie dan ook veel plezier op jullie avontuur door India!! Liefs en een dikke knuffel!Tot gauw...
ps1. Pas goed op elkaar.
ps2. Probeer idd het niveau een beetje op peil te houden. -
17 Oktober 2005 - 06:26
Suus:
Hey mopjes,
Zo te lezen is het bij jullie erg "Sjiek & Sjoen", heeft ook zo z'n charmes toch!?
Veel plezier met jullie cultuur-gesnuif en geniet ervan!
Liefs,
Suus -
17 Oktober 2005 - 08:54
Mammie Van Roy:
Met de ambassade in A'dam gebeld, jullie kunnen aan de grens een VISUM kopen, met pasfoto erbij zou dat geen problemen moeten geven. Kusje Mam