Na zonneschijn komt regen.....
Door: Ward
Blijf op de hoogte en volg Ward
02 Mei 2006 | Suriname, Paramaribo
Weer een teken van leven uit Paramaribo, Suriname. Het weer in NL wordt steeds beter, het weer in Suriname wordt steeds slechter.....steeds meer regen en steeds minder zon dus de bruine kleur wil nog niet echt opschieten. Maar zoals jullie zo weer zullen lezen mag dat de pret niet drukken:
Afgelopen keer heb ik jullie al heel wat verteld over mijn stage en eigenlijk is daar weinig veranderd. Alleen mag ik steeds meer zelf gaan doen (mede omdat 1 van de huisartsen op vakantie was en ik haar ging vervangen....arme patienten). Nee hoor: was echt heel leuk om te doen en meestal ging het me goed af. En ik kreeg alle hulp die ik wilde van de andere huisarts, dus ga nog altijd met plezier naar mijn stage. Waar ik inmiddels al begonnen ben aan de 7de week! Tijd gaat snel.....
Wat is er naast mijn stage nog gebeurd:
Ik ben (mede door het weer) de afgelopen 2 weken in Paramaribo gebleven. Elk weekend begint op vrijdagavond met salsales, 2 uur lang swingen en sweten. Vanwege het mannentekort moet elke man (die er is) steeds met 3 vrouwen tegelijk dansen.....en ik hoef maar 1 keer te betalen! Mooi land dat Suriname:) Na dit swingende spektakel belanden we altijd op het terras om een hapje te eten en een verdiend biertje te drinken....heerlijke relaxte afsluiting van een drukke stage week voor iedereen en het is echt genieten: terras, 25 graden en een koud biertje.....need i say more?
Vorige week zaterdag naar een Latin Funk Party geweest in een discotheek waar ik nog niet was geweest. We waren de eerste bezoekers (die Surinamers zijn noooooit op tijd en ik normaal gesproken ook niet meer) maar na een tijdje werd het toch een heel leuk feestje. Helaas was ik de avond ervoor door mijn rug gegaan en dus was ik genoodzaakt om weinig te dansen en al om 4 uur naar huis te gaan. Ik snap EINDELIJK waarom Henri altijd last heeft van zijn rug....dat komt door het salsa dansen!!! (gratis doktersconsult voor de kleine werkende man).
Zondag lekker uitgerust en de nodige uurtjes doorgebracht aan het zwembad / in de hangmat.
Week 6 van mijn stage bestond uit een bonte mix van verschillende culturen, mensen en aandoeningen! Elke nieuwe patient heeft wel iets wat hem of haar merkwaardig en interessant maakt. Erg genoten.....zeker van de manier waarop een van de huisartsen met de patienten om gaat! Maar daarmee zal ik jullie niet teveel gaan vervelen.
Afgelopen donderdag naar een Surinaamse bruiloft geweest en was erg lachen tussen de Surinamers!!! Beetje moeite met opstaan dus de dag erna....
Afgelopen weekend was het koninginnedag, maar hier in Suriname kun je beter spreken van een koninginneweekend! Vrijdagavond begon het met een oranjebal in de Touche (een plaatselijke disco). Ik in mijn oranje zwembroek en erg veel gelachen, gedanst en meegezongen met de NLse liederen: Het regent Zonnestralen in de Birminghamversie uiteraard....
Zaterdag lekker uitgeslapen want moet de hele week om 7 uur opstaan. Overdag niet veel gedaan want moest s avonds uiteten met de ouders van Maarten die hier in Suriname zijn, daarna naar de verjaardag van Rick en vervolgens naar Koninginnenacht deel 2, ditmaal in de Broki. Hier waren echt alleen maar Nederlanders en dat was wel een beetje jammer. De avond leek veel op de avond ervoor en was daardoor minder gezellig....teveel acda en de munnik en guus meeuwis dus (ben al zo erg ingeburgerd dat ik dan de bubbling, salsa en r&B ga missen).
Zondag naar White Beach gegaan, een mooi wit strand half uurtje rijden buiten Paramaribo, want daar was wederom een feestje georganiseerd. De meeste stagaires konden 3 dagen niet aan en vandaar waren er daar alleen maar Surinamers. Wederom een erg gezellige avond met optreden van RMXCRW. We konden op het strand blijven slapen, maar uiteindelijk toch maar verstandig de taxi s nachts teruggenomen om vervolgens lekker 1 mei te vieren door helemaal niet te werken!!!
De toekomst in Suriname is nog onzeker: Het co-schap KNO is lastig om te regelen maar ik heb bij 1 arts nog een sprankje hoop. Als dat niet lukt kom ik 8 Juni terug om het te proberen in NL te lopen. Of ik blijf hier en ga 2 maanden reizen richting Brazilie / Argentinie (henri, heb je nog tips???) Ligt ook een beetje aan de financiele situatie.
Dit was de update. Komend weekend is er een congres over oncologie (kanker) waar ik heen ga, dus weinig stappen maar veel leren. Daarnaast gaan er weer wat tripjes plaatsvinden maar daarover meer in de volgende update(s).
AAAAA BONG!
Nieuwe foto's van bovenstaande avonturen zijn te vinden op: www.spaces.msn.com/kwardje
02 Mei 2006 - 18:57
Mer:
Hi ward,
lekker de eerste!!! Ben nu vanuit mijn kamer hier in Nederland vol jaloezie je verhaal aan het lezen!!! Hoop dat je je KNO daar kan regelen. Veel plezier verder nog
brasa,
mer -
02 Mei 2006 - 21:12
Emy:
Jij hebt het toch goed daar!Ik wist trouwens niet dat slasa dansen zo'n gevaarlijke sport is! :) Leuke foto's! Je weet idd wel hoe je mensen jaloers moet maken he, witte strandjes, feestjes, lekker eten! Geniet ervan!
Kusjes Emy -
02 Mei 2006 - 21:14
Erik:
ik heet geen Henri en ben ook niet zo klein, maar de reistip van de eeuw is:
Buenos Aires!!!!!!!
Weet zeker dat dit ook een stad is voor jou. Ik wil er in ieder geval zo wonen...
Groet! -
03 Mei 2006 - 10:05
Roy:
yo man,
t klinkt idd nog steeds heel erg super allemaal dus ik zie ook groen van jaloezie zoals mer zegt. je verhalen zijn niet goed voor mijn productie hier, want ik blijf er maar van dromen :)
kerel tot snel kus kale -
03 Mei 2006 - 14:09
Rein:
Hela, klinkt echt allemaal relaxt. Ik heet ook niet Henry noch Erik, maar sluit me wel aan bij zijn advies. Buenois Aires raad ik je ook echt aan als je de tijd hebt. De groeten uit het atijd mooie Roermond. -
03 Mei 2006 - 20:20
Isis:
heyhey..
klinkt allemaal echt SUPER! en ben heel stiekem ook wel een klein beetje jaloers! gelukkig begint het weer hier ook weer steeds beter te worden! :D kan ik ook weer de terrasjes af! geniet er nog maar even van want voor je het weet is het weer voorbij!
dikke kus!! -
04 Mei 2006 - 01:46
Jessie:
ook nog door naar Ecuador?? of misschien juist in plaats van?? door jouw verhalen komt af en toe mijn boosheid weer ff omhoog dat mijn Paramaribo niet doorging, maar ik mag hier ook niet klagen hihi.. Heeeeeel veel plezier maar dat hoef ik jou niet toe te wensen!! en asjeblieft laat die versie van ´het regent zonnestralen´ toch maar in ons Birmingham;-)
Liefs -
04 Mei 2006 - 18:28
Patricia:
Hey Ward!
Je verhalen klinken wederom prima de bima! Ik ben toch een tikkeltje jaloers op je..ik moet nog even drie weken bikkelen en dan heb ik chirurgie en interne erop zitten. en by the way...laat even weten of dat Suriname een optie is voor KNO...ik moet dat ook nog ergens gaan regelen ik heb daarna 4 weken vakantie, dus...Ik heb nu geen idee of dat het financieel voor mij mogelijk is, maar goed..
Liefs,
Patricia -
05 Mei 2006 - 15:14
Ik Heet Henri:
en ik zou je aanraden NIET verder te reizen naar Argentinie. Ze stelen er je tas, je foto's en bovendien... je hart!
Take care! Bye -
10 Mei 2006 - 16:40
Maarten:
ik ga mee! -
11 Mei 2006 - 13:25
Janneke:
Zo coole verhalen! Ik zal me even voorstellen... Janneke, aangenaam. Ik ben je nieuwe huisgenootje vanaf 1 april. Erg gezellig hoor, dat huis van je! Maarre, daar ben jij nu denk ik niet mee bezig, haha. Veel plezier in Suriname en tot een keer ziens in Maastricht! Groetjes Janneke